Pieni kyynel julkistettiin 24.2.18

Satu Hautamäen esikoisteos, suru-/runokirja Pieni kyynel julkistettiin Kauhavalla Mäenpään kylätalolla 24.2.18 seurojen muodossa. Tilaisuuden juonsi kirkkovaltuutettu Simo Aaramaa, joka myös vetää Herättäjä-Yhdistyksen paikallisosastoa Kauhavalla.

Mielenkiintoisessa puheenvuorossaan professori Tapani Ristaniemi käsitteliRaamatun valossa ihmisen erämaakokemusta, jota usein on vaikea sanoittaa. Sisarensa Satu Hautamäen runojen pohjalta Ristaniemi kuvaili myös ilon ja surun suhdetta: "Ilo ja suru saavat molemmat aikaan kyyneleen. Ilon ja surun välinen kamppailu ihmismielessä voisi olla pohjimmiltaan elämän tarkoituksen pohtimista. Vaikka kyynelten syntymekanismia ei täysin tunneta, tutkijat ovat yleisesti sitä mieltä, että itku auttaa ihmistä uuteen tilanteeseen sopeutumisessa", professori Ristaniemi valotti.

Kauhavan kirkkoherra Jyrki Jormakka puolestaan kuvaili runoilijan persoonallisuutta ja kirjan syntyvaiheita. Papin tehtävistään käsin hän kokee katsovansa kirjaa monen surevan silmin. Runot ovat henkilökohtaisia ja koskettavia. Tärkeä on myös runoista välittyvä usko. "Kirjan ajatukset Jumalasta eivät julista. Ne tulevat vierelle, ovat rauhassa siinä, koskettavat, suostuvat ja etsivät lohdutusta", kirkkoherra Jormakka kiteytti.

Puheiden lomassa esiintyivät laulavat sisarukset Eevi, Elsa ja Inkeri Mantela. Herkkä sointi ja koskettavat sanat täydensivät hienosti juhlaa. Mielenkiintoisen lisän tilaisuuteen toi Satu Hautamäen ystävä Virpi Koistinen. Rehevällä Savon murteella hän kertoi yhteisistä hetkistä ystävänsä kanssa.

Runoilija Satu Hautamäki (keskellä) esikoisensa kanssa. HK Media-apua julkistamistilaisuudessa edustivat Hannele Kihlman ja Simo Aaramaa. Kuva: Alpo Puro-Aho