Pieni kyynel

ISBN 978-952-94-0013-3

A5 - 96 sivua, koviin kansiin sidottu surukirja ja runokirja

Suositushinta: 18,00 €

Kirjoittaja: Satu Hautamäki

Kustantaja: HK Media-apu 2018

Pieni kyynel kirjaa on yksittäin saatavana useista verkkokaupoista, kuten Prisma, Sacrum, Adlibris ja Booky. Kirjaa myyvät myös kirjakaupat ja EEPEE marketit.

Suuremmat erät toimitamme suoraan tilaajalle sopimuksen mukaan. Soita tai lähetä viesti "Ota yhteyttä" -sivun kautta.

Suuren surun keskellä on joskus vaikea sanoittaa tunteitaan. Sisimmässä on ikävä möykky, jolle ei löydy nimeä. Puhuminen helpottaisi, kun vain tietäisi mitä, miten ja kenelle puhua.

Pieni kyynel on surukirja ja runokirja, joka sanoittaa sitä, mitä ei saa sanotuksi. Kirjaa lukiessa voi tunnistaa samankaltaisia tunteita, joita kirjoittaja on kokenut. Kirja auttaa käsittelemään menetystä.

Runojen kirjoittaja Satu Hautamäki menetti rakkaan pikkuveljensä äkillisesti. Unettomina öinä tunteet purkautuivat sanoiksi, sanat riveiksi ja rivit runoiksi. Tunteet tulivat kättä pitkin paperille. Runot etenivät surutyön myötä, kuoleman hetkestä seuraavaan vuosipäivään saakka.

"Runojen vahvuutena on aito ja välitön kokemus. Ne kuvailevat surevan ihmisen mielenmaisemaa välillä selostajan ja toisinaan kiteyttäjän näkökulmasta", kirjoittaa esipuheessaan Kauhavan kirkkoherra Jyrki Jormakka. Hän käsittelee laajassa esipuheessaan surua papin työnsä sekä professori Johan Cullbergin kriisiteorian pohjalta.

Satu Hautamäki ei kirjoittanut runojaan julkaisua varten, vaan työstääkseen omaa suruaan. Pieni kyynel kirjaan runot on toimittanut Hannele Kihlman. Kirjan sisältöä, kuvitusta ja ulkoasua Kihlman suunnitteli yhdessä Jyrki Jormakan ja Simo Aaramaan kanssa, jonka vastuulla on myös kirjan myynti.

Veijarin tarina

ISBN 978-952-93-9252-0

A4 - 192 sivua, koviin kansiin sidottu taidekirja, tarinakirja ja historiakirja

Suositushinta: 35,00 €

Kirjoittaja: Hannele Kihlman

Kustantaja: Veijarin tarina työryhmä 2017

Veijarin tarinaa on saatavilla verkkokirjakaupoista ja kirjakaupoista.

Saatavana myös suoraan meiltä, yksittäin postiennakolla, isommissa erissä sopimuksen mukaan. Tilauksen voi tehdä Ota yhteyttä -lomakkeella. Hintaan lisätään lähetyskulut.

Veijarin tarina on tarinakirja. Samalla se on taidekirja ja muistelmateos. Se on taiteilija Matti Saaren elämänkerta. Elämänvaiheet on sidottu historian tapahtumiin Kauhavalla, Suomessa ja maailmassa.

Veijarin tarina alkaa Kauhavan Rengon kylästä vuonna 1932. Koulutie Kosolan koulussa kuljetaan sodan varjossa. Ensimmäinen työpaikka Pihlgrenin kaidetehtaalla ja armeija Rakuunaeskadroonassa kuuluvat nuoruuteen. 1955 veijarista tulee perheellinen mies. Eletään jälleenrakentamisen aikaa. Nuoremman kehruumestrin elämästä Karin Taidekutomossa löytyy jännittäviä tarinoita. 1960-luku vie Pietarsaareen ja paperikoneenhoitajaksi, 1990-luku takaisin Kauhavalle

Matti Saari on monilahjakas taiteilija. Töissä ja elämänasenteessa korostuu iloisuus. Iloinen Kalevala syntyi 1970-luvulla. Huumori on läsnä myös Ruman vallesmannin ajan tutkielmassa, saati sitten pilapiirroksissa ja korttikuvituksissa. Ja katsohan muotokuvia - katso vieläl uudelleen.

Ulkomailla Matti Saari tunnetaan ennen muuta kuvanveistäjänä. Veijarin matkassa pääsemme Ranskaan ja Italiaan sekä Kemijärvelle, jossa lastu lentää, hiki virtaa ja sääsket soittaa korvissa.

Eikä unohdeta musiikkiakaan. Matti on soittanut ja laulanut - mieluiten duurissa - monenlaisissa kokoonpanoissa. Hän on toiminut myös kuoron johtajana. Onpa hän itsekin tehnyt musiikkia, ainakin vuonna 2017 julkaistun äänitteen verran.

Laukka yli eilisen

ISBN 978-952-93-0583-4

A5 - 136 sivua, liimasidottu novelli ja runokokoelma

Kirjoittaja: Hannele Kihlman

Kustantaja: Hannele Kihlman 2012

Hinta: 8,00 € sis. alv 10% (+ lähetyskulut)

Saatavana vain meiltä, muutama kappale jäljellä